Könyv! Sorozat! Könyvsorozat! Film! Sorozat! Filmsorozat!

2017. január 19. 13:13 - gyulavitez

Széttörve / Split (23/24)

mindenképpen moziban megnézni!

szettorve.jpg

Volt szerencsém a filmet még premier előtti vetítésen megnézni és azt mondom, hogy ez biztosan az a film, amiért érdemes kiadni a mozijegy immáron egyre borsosabb árát!

M.Night Shyamalan ismét odatette magát (mint pl. a Sebezhetetlenben - ha még ezt nem láttad, nézdd meg!)! Kevés szereplővel, látványorgia helyett a mondanivalóra koncentrálva, a feszültséget szépen adagolva bontja ki a történetet. A főszerepet alakító McAvoy zseniálisan mutatja be a személyiségek különbözőségét! Ezért is jó, ha vászonra szegezett tekintettel figyeled éppen melyikük is van jelen. Azt talán mondanom sem kell, hogy még a közel 2 órás játékidő sem elegendő mind a 23 személyiség megjelenítésére, de ez egyáltalán nem is hiányzik. Pontosan annyit látunk, hogy megborzongjunk tőle tőlük. Csak áradozni tudok a filmről! Azért adok 9-et a 10-ből, mert még néztem volna tovább!!! :-)
szettorve2.jpg

Tudományos körökben az a vélekedés él, hogy egy ember különböző személyiségei akár sajátos testi adottságokkal is párosulnak, így amíg a beteg egyik énje elképesztő fizikai erővel bír, addig a másik akár cukorbetegségtől is szenvedhet. Kevin (James McAvoy) is hasonló problémákkal küzd, ráadásul igazán egyedi esetnek számít. A disszociatív identitászavarnak köszönhetően összesen eddig 23 különböző személyiséget azonosított nála pszichiátere, Dr. Fletcher (Betty Buckley). Az orvos azonban úgy véli, Kevinnek van egy huszonnegyedik, eddig rejtett, domináns személyisége is, a többi énje pedig nem más, mint a nézőközönség. Ahhoz, hogy ezt a születést a lehető legnagyobb figyelem övezze, Kevin egyik rendmániás énje, Barry elrabol három lányt, akik szintén eme fennkölt, közelgő szertartásnak a részesei lesznek. Közülük csak Casey (Anya Taylor-Joy) az egyetlen, aki (főleg múltbéli traumájának köszönhetően) felismeri, ha túl akarják élni ezt a szürreális helyzetet, együtt kell működniük Kevin különböző személyiségdarabkáival.

Megnézem az imDB-n!

Előzetest nézek

szettorve3.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://whysoseries.blog.hu/api/trackback/id/tr5512138069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Könyv! Sorozat! Könyvsorozat! Film! Sorozat! Filmsorozat!
süti beállítások módosítása