Könyv! Sorozat! Könyvsorozat! Film! Sorozat! Filmsorozat!

2017. március 22. 11:18 - gyulavitez

Tabu - Taboo (8/10)

taboo-3.jpg

Zseniális, sötét, kosztümös sorozat az amúgy sem túl fényes 1800-as évek elejéről!

taboo-1.jpg

Az alapfelállás: egy 10 éve halottnak hitt fiú hazatér apja temetésére. Az örökségében szerepel egy aprócska földterület, ami helyzeténél fogva óriási kereskedelmi jelentőséggel bír. Anglia (a nagy hatalmú Keleti-indiai Társaság, a kevésbbé nagy hatalmú király) és Amerika területszerzési harcának közepén találja magát a tékozló fiú. James Keziah Delaney múltja sötét titkokat rejt és az Afrikában eltöltött hosszú évek miatt nem tud beilleszkedni a társadalomba, de nem is szeretne, mert egészen más tervei vannak... 

taboo-2.jpg

Az érdekessége a sorozatnak, a történet mellett, a nagyon eltalált hangulat és látvány. A részeket nézve érzed a bűzt és a mocskot, valamint tökéletesen ábrázolja a kontrasztot a gazdagság és szegénység között. Azt csak mellékesen említem meg, hogy szerepelők között ott van Charlie Chaplin unokája (Oona Chaplin).

taboo-5.jpg

Megnézem az IMDb-n

Előzetest nézek

taboo-4.jpeg

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://whysoseries.blog.hu/api/trackback/id/tr5912361449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mezz4nine 2017.06.20. 11:34:16

No én is behúztam a sorozatot az elején elég unalmasnak tűnt az első rész konkrétan csalódás, de aztán elkezdtek szépen tartalommal feltöltődni a szálak észre sem vettem, de már tömegével fogyasztottam a részeket egymás utánban. Így ez nálam is egy 8/10 -et ér.
Könyv! Sorozat! Könyvsorozat! Film! Sorozat! Filmsorozat!
süti beállítások módosítása