Könyv! Sorozat! Könyvsorozat! Film! Sorozat! Filmsorozat!

2017. június 17. 07:51 - gyulavitez

Blood Drive (?/10)

avagy Ágyúgolyó futam Tarantino módra

c926fhjxcaem7t0.jpg

Előre szeretném kijelenteni, hogy akinek egy kicsit sem tetszett a Planet Terror vagy a Grindhouse, az bele se kezdjen ebbe a sorozatba! 

1999-et írunk, az olaj (és ezáltal az üzemanyag), a víz csak kevesek számára elérhető. Mégis megtalálták a módját, hogy megrendezhessék minden idők legelborultabb és véresebb autóversenyét, aminek a végső célja - az életben maradáson felül - 10 millió dollár! Az autókat benzin helyett emberi vér hajtja... el tudjátok képzelni milyen lehet egy tankolás? Nem. Biztosan nem! :-D 

blooddrive_-1024x597.jpg

Mivel frissen indult sorozatról van szó, csak az első rész alapján tudok írni. Annyi azonban biztos, hogy még néztem volna egy részt. Vagy kettőt. Esetleg az összeset (13 részes a sorozat). Annak ellenére, hogy sablonos karaktereket kapunk a videótékák alsó polcairól, sok esetben kiszámítható jelenetekben, (gagyi) történettel.

Adott egy csini csaj, farmer rövidnadrágban, aki a tesóját (aki szintén egy szemrevaló leányzó) akarja megmenteni. Érkezik mellé egy zsaru, aki kissé belefásult a rendőri munkába és szeretne változtatni a rendszeren, jobbá tenni a világot. Jön még jó néhány elmeroggyant. Természetesen lesz egy világhatalommal bíró óriásvállalat is. A történet pedig rém egyszerű. Van ugye a verseny is (ami inkább VÉRseny), ahol minden nap az utolsó versenyző elvérzik... 

Ám a látványvilág, a színek és a hangulat miatt mindenképpen ajánlom! Legalább az első részt. A zene azt hiszem szintén csak hozzájárul ahhoz, hogy téged is bedaráljon a látvány. A végére már csak egy kérdés maradt: Friend or Fuel? :-)

Megnézem az iMDb-n!

Összeszedtem magam és megpróbálom megnézni az előzetest!

Azoknak, akik szerint régen minden jobb volt:

vnk.jpg

A csehszlovák filmgyártás egyik remeke: Vámpír négy keréken (Upír Z Feratu) - Jozef Nesvadba írása alapján. Szereplők között van Jiri Menzel is.

A történet nagy vonalakban: Itt az energiatakarékos versenyautó. Olcsó, gyors és minden más kocsit megelőz. Igaz, hogy kissé szokatlan üzemanyaggal működik: emberi vérrel.

Megnézem a youtube-on.

 

Címkék: sorozat angol syfy
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://whysoseries.blog.hu/api/trackback/id/tr4912601367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Könyv! Sorozat! Könyvsorozat! Film! Sorozat! Filmsorozat!
süti beállítások módosítása