Könyv! Sorozat! Könyvsorozat! Film! Sorozat! Filmsorozat!

2017. február 25. 07:17 - gyulavitez

John Wick - 2. felvonás (9/10)

Fortis Fortuna Adiuvat

jw2.jpg

Aki azt mondja, hogy nem érdemes filmekből sorozatot készíteni, annak ajánlom figyelmébe a John Wick - 2. felvonást! Véleményem szerint sikerült túlszárnyalnia az első részt. (Hasonlóan a Terminator 2-höz (1991), vagy a Halálos Fegyver 3-hoz (1992), ezek is jobbak lettek, mint a széria első része.)

Ha még nem láttad volna az első részt (2014-es film), akkor azt hiszem annyit elárulhatok, hogy egy bosszúállós (nem Marvel féle szuperhősös-istenes) akcióorgiára számíthatsz, ha rászánod azt az alig több, mint 1,5 órát. Rövidnek gondolhatod ezt mostanság, de ha beindul az akció, nem mersz pislogni, nehogy lemaradj valamiről és bizony ez a film végéig ki fog tartani. Feszített tempójú, mégsem kapkodós, egyáltalán nem kamerarángatós , zúzós akciójelenetek. Eleve folytatásért kiáltott! Nem bánom, hogy 3 évnek kellett eltelnie, hogy láthassuk, megérte!

Keanu Reeves nagyon jó ebben a szerepben. Mintha rá írták volna. :-) Ő talán több érzelmet tud belevinni, mint Christian Bale (Equilibrium, Batman Dark Knight trilógia), akit szintén alkalmas gondolok megformálni a karaktert.

cggbfnpuuaeosg0.jpg

A második rész elején végleg elvarrja az első részben felvett orosz szálat, majd egy régi barátja (?) új megbízást ad neki, amit az olaszokra jellemző módon nem lehet visszautasítani. Emberünk ezt teljesítve kerül ismét célkeresztbe, majd megindul az egy filmben kiosztott legtöbb fejlövés címhez vezető lőporos úton.

Mi mást mondhatnék anélkül, hogy lelőnék egy poént, vagy részletet a filmből? Azt hiszem nem többet, mint, hogy kellő komolysággal és rengeteg mosolyogtató (és talán nem nevetséges) jelenettel igazán üdítő moziélményt ad a film. 

Ha minden igaz, előbb-utóbb még képregény is készül belőle... de addig:

Megnézem az iMDb-n

Előzetest nézek

11ed16abd84017ab50b7cd410f5ba275.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://whysoseries.blog.hu/api/trackback/id/tr9312292201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Könyv! Sorozat! Könyvsorozat! Film! Sorozat! Filmsorozat!
süti beállítások módosítása