Könyv! Sorozat! Könyvsorozat! Film! Sorozat! Filmsorozat!

2017. november 08. 12:26 - gyulavitez

Castlevania (10/10)

végre-valahára valóra vált várva-várt vámpírmese vágyam

gallery-1495728837-castlevania-logo-netflix.jpg

Azóta vagyok rajongója a vámpír történeteknek, amióta kikölcsönöztem majd végigizgultam/féltem Bram Stoker könyvének egy sokat forgatott példányát. Több feldolgozást is láttam, kiegészítő vagy éppenséggel kitekert sztorikat a témában, de meg kell mondjam valahogy mindig visszatértem a kiinduló ponthoz. Eddig nem volt olyan történet, ami ennyire megragadt volna bennem, pláne nem az első pár képkocka után!

screen_shot_2017-11-08_at_11_30_37.png

Óriási csalódás, hogy csak 4 rész! Na, de milyen 4 rész!!! Csodálatosan megrajzolt, kitalált sorozat. Elfogult vagyok. :-) Nehéz így írni bármit is... ja, hogy mi a történet?

Természetesen Vlad Tepes kastélyánál indul, ahol egy szépség kopogtat, aki modern orvoslást és halhatatlanok tudományát tanulná, közben persze jó modorra, illemre tanítaná a morózus várurat. Talán még az embereket is megszerettetné vele... eltelt pár év, miközben asszony lett a lányból és az egyház könyörtelen püspöke boszorkányság miatt máglyahalálra ítéli, ezzel megpecsételve Havasalföld sorsát! Egy év haladékot ad az embereknek, hogy elűzzék a felesége gyilkosait és leszámoljanak a hamis bálványokkal, máskülönben mindenki meghal. Nagy vonalakban innen indulunk, majd ismét telnek az évek. Az elszabadult szörnyekkel szemben csak egy család veheti fel sikerrel a küzdelmet... (Természetesen van egy legenda is, miszerint létezik valahol mélyen egy alvó harcos, akit felébresztve örök álmából legyőzhető a Sötétség Ura.) Várom a folytatást...

Megnézem az iMDb-n.

castlevaniaseries2.jpg

A sorozatot inspiráló KONAMI játék.

castlevania.jpg 

Címkék: sorozat angol s10/10
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://whysoseries.blog.hu/api/trackback/id/tr713205159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Könyv! Sorozat! Könyvsorozat! Film! Sorozat! Filmsorozat!
süti beállítások módosítása