Könyv! Sorozat! Könyvsorozat! Film! Sorozat! Filmsorozat!

2015. április 29. 13:11 - gyulavitez

Scott Westerfeld - Leviatán - Behemót - Góliát trilógia (8/10)

sw-leviathan-trilogy.jpg

A Nagy háború története kicsit másképp egy biopunk/steampunk világban. Két világnézet, fejlődési irányzat áll szemben egymással: Darwinisták (génmanipuláció, élőlények gépek helyett) és a Barkácsok (a technológia megszállottjai).

Az Osztrák-Magyar Monarchia trónörököse, Sándor főherceg menekülni kényszerül szülei gyilkosai elől. A kényszerű bujdosás közben találkozik Derynnel, aki magát fiúnak álcázva szolgál a brit légierő egyik csataszörnyén. Kettejük sorsa összefonódik és izgalmas kalandokba bonyolódnak útjuk (leginkább menekülésük) során.

Roppant szórakoztató ifjúsági trilógia egy alternatív történelemről. Igazi gyöngyszem a papírkiadás, ugyanis a világhoz tartozó térképek, illusztrációk sokasága hozza közelebb az olvasóhoz a lényeket, gépeket, helyszíneket.

Íme egy gyönyörű térkép a sok közül:

sw-leviathan.jpg

GoodReads

Moly

 

Végezetül nézzétek meg, ahogy a szerző bemutatja könyvét a magyar olvasóknak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://whysoseries.blog.hu/api/trackback/id/tr867409158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Könyv! Sorozat! Könyvsorozat! Film! Sorozat! Filmsorozat!
süti beállítások módosítása