Könyv! Sorozat! Könyvsorozat! Film! Sorozat! Filmsorozat!

2015. április 07. 12:18 - gyulavitez

The Wire - Drót - 9/10

Baltimore 5 arca

thewire.jpg

Ha bűnügyi sorozatot kellene ajánlanom, akkor nem is gondolkodnék sokáig, egyből a The Wire-t mondanám. Miért? Leginkább talán azért, mert életszerű. A szereplőket nem lehet csak jónak és kizárólag rossznak beskatulyázni. Van itt a szürkének több, mint 50 árnyalata. :-)

Összesen 5 évadot kapott a sorozat, ami Baltimore városának életét mutatja be, 5 évad, 5 fő helyszín (témakör): drogkereskedelem, kikötő, város vezetése, iskolarendszer, nyomtatott sajtó.

Aki elkezdi nézni, ne számítson Banshee-méretű akciókra, talán a Justified-nál mozgalmasabb, de egy dolog biztos: oda fog szegezni a képernyő/monitor elé. Ami tetszik benne, hogy nem kizárólag egy szemszögből mutatja meg a történéseket, hanem mindkét/esetenként több szereplő oldalára állva avatja be a nézőket. Dráma a javából. 

Kis mézesmadzag (videó)

Megnézem az IMDb-n!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://whysoseries.blog.hu/api/trackback/id/tr117347198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Könyv! Sorozat! Könyvsorozat! Film! Sorozat! Filmsorozat!
süti beállítások módosítása