Könyv! Sorozat! Könyvsorozat! Film! Sorozat! Filmsorozat!

2015. március 11. 05:44 - gyulavitez

Mark Lawrence - Széthullott birodalom trilógia - 9/10

Tövisek hercege, királya, császára

tovisek.jpg

Tizenéves fiú vezette vándorcsapat véres útja a trónig. Érdekes világban játszódik a történet, amiben van helye a varázslatnak, kardoknak, lovagoknak, útonállóknak és a letűnt korok emlékének.

Szabályokat nem tisztelve, egy cél lebeg főhősünk szeme előtt: a trón megszerzése. Ehhez pedig nem kímél senkit és semmit. 

Megosztó a sorozat, mert eddig akivel beszéltem róla és elkezdte, annak vagy tetszett a stílus és a történet, vagy egyszerűen utálta. 

Engem nagyon gyorsan beszippantott a történet és a három kötetet egymás után faltam. A végén pontosan olyan gondolattal tettem le, amit az író is várt az olvasóitól: elégedettséget a lezárás miatt és hiányt, hogy bizony még olvasnám tovább. Ami miatt nálam veszített egy pontot az a gyors végkifejlet volt. Itt volt egy kicsit olyan érzésem, mintha a kb. 450 oldalas kötetben már 440-nél jár az írásban, amikor eszébe jut, hogy hoppá le kellene zárni. Nosza rajta, pár mondat és kész is. Vége.

A széthullott birodalomban még játszódnak történetek, amiben felbukkan a Tövisekben megismert Jorg, de azok már nem fogtak meg ennyire. 

Egy térkép a világról, amiben játszódik. Érdemes jobban megnézni az országok neveit és az elhelyezkedésüket.

tovisek_terkep.jpg

Moly

GoodReads

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://whysoseries.blog.hu/api/trackback/id/tr577257313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mate.polish 2015.03.11. 15:05:44

Nagyon jól hangzik, márt töltöm is :) Angolul vagy magyarul érdemes (középkori nyelvre gondolok, az annyira nem szokott egyszerű lenni)

gyulavitez 2015.03.11. 16:13:27

@mate.polish: Magyarul olvastam kindle-n, de ha találsz belőle angolt érdemes összevetni. Aztán majd eldöntöd, hogy neked melyik jön be. Nem kell aggódni a középkori nyelv miatt szerintem. :-) Kíváncsi vagyok, hogy mit fogsz hozzá szólni!
Könyv! Sorozat! Könyvsorozat! Film! Sorozat! Filmsorozat!
süti beállítások módosítása