Könyv! Sorozat! Könyvsorozat! Film! Sorozat! Filmsorozat!

2015. március 06. 07:54 - mate.polish

Nem, soha, soha többé,felejtsétek el 3/10 Bret Easton Ellis-Amerikai Psycho

„Azok a könyvek, amelyeket a világ immorálisnak nevez, olyan könyvek, amelyek megmutatják a világnak tulajdon hitványságát.” Oscar Wilde

 

Sztori: Egy amerikai sikeres üzletember mindennapjait ismerhetjük meg egyes szám első személyben, aki a felszín alatt egy szadista állat, aki kíméletlenül és módszeresen gyilkol, kínoz embereket, főleg nőket.

Ennyi. Elsőre leszögezném, hogy ez a könyv semmilyen hasonlóságot nem mutat az azonos című filmmel. A film tűrhető formában rakja elénk a "sztorit", a könyv, a valaha volt legundorítóbb alkotás ami születhetett. Ezzel még nem is lenne baj, akinek bírja a gyomra az ilyen dolgokat, rendben. Viszont azt nem tudtam megbocsájtani, hogy rettenetesen unalmas is, méghozzá SZÁNDÉKOSAN!. Sztorit nem kapunk, csak a napok jönnek egymás után, ahogy elmegy dolgozni, milyen ruhát vesz föl, kikkel találkozik (konkrét beszélgetések a semmiről), mit ebédel, mit vacsorázik és a többi és a többi. Aztán amikor már halálra untad magad, jön egy új fejezet, ami semmi másról nem szól, csak arról, hogy valakit megöl. És..ez..le..van..írva. Nem úgy van leírva, hogy megöli és kész. Gyomorforgató, undorító, kegyetlen aprólékossággal, a gyilkosság minden részletébe belemegy. 

A könyv célja az lenne, hogy megmutassa mi rejlik a képmutatás mögött, hogy egy olyan ember is lehet szadista állat, akivel napi kapcsolatban állsz, és nem is gondolnád róla. Nekem tényleg csak a kivitelezés böki a csőröm. Az, hogy a 400 oldalas (!!!) könyv körülbelül 80%-a a mindennapokról szól, és dögunalmas. A maradék 20%-pedig undorító!

Mindenképpen felejtős: 3/10 (a 3 pont azért jár, mert kétség kívül, a fenti idézet megállja a helyét. Megmutatja mennyire hitvány, aberrált világban élünk. Viszont én ezt eddig is tudtam, nem kell hozzá útmutató)

Moly.hu link (meglepően jó értékeléssel)

Goodreads

 

Címkék: könyv magyar b3/10
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://whysoseries.blog.hu/api/trackback/id/tr847245097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Könyv! Sorozat! Könyvsorozat! Film! Sorozat! Filmsorozat!
süti beállítások módosítása